משימה 4 • בריוש

    תמר חן No Comments on משימה 4 • בריוש
    21:20
    02.05.24
    פנחס בן זיו No Comments on מפגיני שמאל באו לעורר פרובוקציות וגורשו בריקודים

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות


    רוצה גם להשתתף בתחרות השפית הבאה 7? לחצי כאן והשתתפי במשימה השבועית!


    בריוש במלית טפנד זיתים וגבינות

    המצרכים:

    בצק הבריוש:

    • 500 גר' קמח (השתמשתי בקמח ייעודי לאפייה)
    • 10 גרם שמרים יבשים
    • 50 גרם סוכר
    • 6 ביצים
    • 30 גרם חלב
    • 10 גרם מלח
    • 230 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות

     

    למלית:

    • 150 גר' גבינת פרמז'ן מגוררת
    • 150 גר' גבינת פטה מגוררת
    • 4 כפות גדושות ממרח טפנד זיתים

     

    טפנד זיתים:

    • 1 פחית זיתים ללא הגלעין
    • 9 שיני שום גדולות
    • רבע כוס שמן אפיולה בטעם חמאה
    • תרסיס שמן קנולה
    • 1 ביצה טרופה להברשה

     

    אופן ההכנה:

    בצק הבריוש:

    1. מערבבים במעבד מזון שמרים יבשים עם הקמח.
    2. מוסיפים (לפי הסדר הבא): סוכר, ביצים וחלב.
    3. מעבדים את הבצק במשך דקה.
    4. מוסיפים את המלח ומעבדים את הבצק במשך 2 דקות נוספות.
    5. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים את הבצק ל- 2 דקות נוספות.
    6. אוספים את הבצק לכדור, מפזרים קמח בקערה ומניחים מעליו את הכדור (שהוא עדיין לח)
    7. מפזרים קמח גם מעל, ומכסים בניילון נצמד, נותנים לבצק לנוח בטמפרטורת החדר למשך 15 דקות.
    8. מכניסים את הבצק המכוסה למקרר למשך 90 דקות.
    9. לאחר 90 דקות משחררים מהניילון וחובטים בבצק עד שהאוויר יוצא ממנו, יוצרים שוב כדור, ומקמחים את הקערה בשנית, מלמעלה ומלמטה.
    10. שומרים את הבצק במקרר עד לעבודה (עד 3 ימים במקרר, או הקפאת הבצק ל- 5 – 7 ימים).

     

    טפנד זיתים:

    1. מכניסים את הזיתים המסוננים אל קערה, מוסיפים את שיני השום הקלופות ובעזרת מוט בלנדר מביאים את החומרים לטחינה אחידה.
    2. מוסיפים את השמן ומערבבים.

     

    שבלולי בריוש:

    1. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים (כדאי להיעזר במשקל).
    2. על גבי משטח עבודה מקומח מרדדים כל חתיכת בצק לעלה בעובי של כ- 0.5 ס"מ.
    3. שמים כף של טפנד זיתים על העלה ומורחים על כולו.
    4. מפזרים מעל רבע מכמות גבינת הפרמז'ן, ולאחר מכן רבע מכמות גבינת הפטה.
    5. מגלגלים את העלה לרולדה, ופורסים את הרולדה לפרוסות בעובי של כ- 5 ס"מ.
    6. מרססים תבנית שקעים בתרסיס שמן קנולה, ומניחים כל פרוסה כשהמלית כלפי מעלה.
    7. מברישים את הבריושים בביצה טרופה, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דק' או עד להשחמה קלה.

    2013-07-30 23.14.03



    0 תגובות